Čiščenje dimovodnih, kurilnih in prezračevalnih naprav

Na kurilnih in dimovodnih in prezračevalnih napravah izvajamo redna in generalna čiščenja.

Dimovodne naprave
Na dimovodnih napravah se izvaja redno mehansko čiščenje oblog in ostankov zgorevanja goriv. V primeru uporabe trdnih goriv je iz teh dimovodnih naprav občasno potrebno odstraniti tudi katranske obloge, ki so posledica nepravilne uporabe kurilne naprave ali neprimernega energenta.

Kurilne naprave
Na kurilnih napravah se izvaja redno ali generalno mehansko čiščenje, s katerim se iz kurilnih naprav odstrani produkte in ostanke izgorevanja goriv kot so trdna, tekoča in plinasta kuriva. Na ta način se zagotovi neoporečno obratovanje naprav, zagotovi se tudi požarna varnost in poveča varovanje okolja, zaradi obratovanja naprav v predvidenih pogojih in boljšega prenosa toplote iz goriva in dimnih plinov zaradi manjših oblog na površinah za prenos toplote.

Prezračevalne naprave
Na prezračevalnih napravah se opravlja redno čiščenje zaradi zagotavljanja boljšega prezračevanja prostorov.

Konec kurilne sezone
Po končani kurilni sezoni in generalnem čiščenju se lahko kurilne naprave tudi protikorozijsko zaščiti, s čimer se preprečuje korozija kurilne naprave in podaljša življenjska doba same kurilne naprave.

Primer kurilnih naprav do 50 kW toplotne moči, ki so praviloma vgrajene v individualnih stanovanjskih objektih:
  • Kurilna naprave na trdno gorivo, ki redno obratujejo, je potrebno očistiti v času kurilne sezone 4 krat in opraviti enkrat na leto letni pregled.
  • Kurilne naprav na biomaso, katerih izkoristek je nad 80 % je potrebno očistiti dvakrat v času kurilne sezone in enkrat na leto opraviti letni pregled.
  • Kurilne naprave na olje je potrebno očistiti enkrat na kurilno sezono, letni pregled opraviti enkrat na leto in opraviti 1 krat na leto meritve emisij dimnih plinov.
  • Za kurilne naprave na plin z atmosferskim gorilnikom je potrebno opraviti letni pregled in meritve emisij dimnih plinov pregledati enkrat na leto in čiščenje dimovodnih naprav po potrebi.

Ta stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in za spremljanje podatkov o obiskanosti strani. več informacij

Ta spletna stran operira s pomočjo piškotkov, ki so namenjeni temu, da izboljšajo in poenostavijo tvoje brskanje po spletni strani. Piškotke uporabljamo za štetje obiskovalcev, shranjevanju nakupov v košarici in shranjevanju nastavljenega jezika na strani in shranjevanje tvojega uporabniškega imena.

Close