Storitve

Storitve splošno

Dimnikarska služba ima nalogo, da na kurilnih, dimovodnih in prezračevalnih napravah zagotavlja predpisano varnost na naslednjih področjih:
  • varstva okolja,
  • požarne varnosti,
  • sanitarno-zdravstvene varnosti.
Pomembno je poznati tudi naslednja področja:
  • racionalna raba goriv,
  • splošna varnost in
  • vodenje evidenc s področja naprav in emisij.

Varstvo okolja postaja odločujoč dejavnik življenja, kar velja tudi za vpliv kurilnih naprav na okolje. Pri uporabi sodobnih kurilnih naprav in ustreznih goriv je mogoče z rednim vzdrževanjem zagotoviti minimalno obremenjevanje okolja s škodljivimi snovmi.

Več o pozitivnih učinkih čiščenja kurilnih naprav preberitetukaj.

Tukaj preberite več o preventivni požarni varnosti.

Zaradi varovanja zdravja, življenja, premoženja, okolja in zaradi učinkovite rabe goriv potrebujemo pravilno vgrajene in vzdrževane kurilne, dimovodne in prezračevalne naprave, ki delujejo varno.

Za vse to skrbijo izvajalci dimnikarskih storitev s pregledi kurilnih, dimovodnih in prezračevalnih naprav po vgradnji oziroma pred začetkom njihove uporabe, z rednimi letnimi pregledi in čiščenji, z meritvami emisij dimnih plinov, z izrednimi pregledi na zahtevo inšpektorja ali uporabnika, z odstranjevanjem katranskih oblog, s protikorozijsko zaščito, s svetovanjem, kako zmanjšati porabo energije, in s preprečevanjem izpustov škodljivih emisij.

Najčistejša energija je "privarčevana energija".

Dimnikarske storitve

Čiščenje
Na kurilnih, dimovodnih in prezračevalnih napravah izvajamo redna in generalna čiščenja. Na dimovodnih napravah se izvaja redno mehansko čiščenje oblog in ostankov zgorevanja goriv. V primeru uporabe trdnih goriv je iz teh dimovodnih naprav občasno potrebno odstraniti tudi katranske obloge, ki so posledica nepravilne uporabe kurilne naprave ali neprimernega energenta.

Preberite več
Strokovni pregledi
Redni letni pregled opravljamo periodično in pregledamo, ali so kurilne, dimovodne in prezračevalne naprave varne za uporabo. Namen pregleda je ugotavljanje stanja in opozorilo v primeru nepravilnega delovanja naprav.

Preberite več
Meritve dimnih emisij
Z izvajanjem meritev dimnih emisij preverjamo kakovost izgorevanja goriv in pri preseganju predpisane mejne vrednosti izpustov opozarjamo na nepravilnosti ter tako prispevamo k manjšemu onesnaževanju okolja.

Preberite več
Vodenje evidenc
Vsako dimnikarsko podjetje mora voditi evidence o kurilnih, dimovodnih in prezračevalnih napravah ter podatke o lastnikih ali uporabnikih teh naprav. O kurilni napravi vodimo naslednje podatke: proizvajalec, tip, moč in leto proizvodnje naprave; pri dimovodnih napravah pa dimenzije naprav.

Preberite več

Book an appointment

Kdaj bi želeli, da vas obiščemo?

Ta stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje in za spremljanje podatkov o obiskanosti strani. več informacij

Ta spletna stran operira s pomočjo piškotkov, ki so namenjeni temu, da izboljšajo in poenostavijo tvoje brskanje po spletni strani. Piškotke uporabljamo za štetje obiskovalcev, shranjevanju nakupov v košarici in shranjevanju nastavljenega jezika na strani in shranjevanje tvojega uporabniškega imena.

Close